Стокообменът ни с Швейцария за 2021 г. надхвърля половин милиард евро,

...
Стокообменът ни с Швейцария за 2021 г. надхвърля половин милиард евро,
Коментари Харесай

Стокообменът ни с Швейцария надхвърля половин милиард евро през 2021-а

Стокообменът ни с Швейцария за 2021 година надвишава половин милиард евро, като отбелязва нарастване от над 22%. Това стана ясно по време на среща сред служебния министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и посланика на Конфедерация Швейцария Н.Пр. Раймунд Фурер . Информация за диалога бе публикувана от отрасловото министерство.

" Уверен съм, че организирането на срещи за показване изискванията за бизнес в България ще докара до усилване на съдействието сред нашите страни в разнообразни области ", заяви Стоянов. По думите му министерството има подготвеност да провежда среща във формат " закуска с вложители " за активизиране на икономическите връзки сред България и Швейцария. Такива срещи към този момент са извършени с Австрия, Германия, Испания, Франция, Япония и Съединени американски щати.

Стоянов и Фурер разясниха и съвместни дейности на двете страни за поощряване на капацитета в секторите машиностроене, електротехника, електроника и ИКТ. Никола Стоянов открои и опита на Швейцария в региона на дуалното образование, чийто модел България сполучливо ползва в последните няколко години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР